fbpx

Wij zijn Sabouge en maken al 30 jaar het betere designwerk in 2D-, stopmotion- en 3D-animaties.
Wij leven letterlijk voor en van creativiteit.
We hebben alles in de vingers: van reclamespot tot tv- en filmgeneriek,
van billboard tot explainer én doen dat allemaal met evenveel – pardon my french – goesting.
Wij zijn kunstzinnig als het kan, functioneel als het moet. Zonder onderscheid.

Skills

Concepting thumb  CONCEPTING
Concepting thumb  STORYBOARDING
Concepting thumb  CHARACTER DESIGN
Concepting thumb  Branding
Concepting thumb  2D animatie
Concepting thumb  3D animatie
Concepting thumb  stop motion
Concepting thumb  live action shoot

Ontmoet het team

KOEDOE

Office manager

pijltje

De Koedoe is een bijzonder vlugge, behendige en verstandige antilope. En over het algemeen vredelievend. Net daarom omarmen wij deze statige draaihoorn.

PETER HENSSEN

CEO

pijltje

CEO, grote baas, de chef. Vele benamingen voor iemand als Peter. Al meer dan 30 jaar is hij de drijvende kracht achter Sabouge.

pijltje pijltje

JOLIEN ARITS

Head of studio

pijltje

Allergisch aan chaos probeert ze alles in goede banen te leiden.

pijltje pijltje

TOMAS DE KOSTER

2D Animator

pijltje

Tomas is een rasechte Brusselaar. Digitaal of op papier, als hij niet aan het tekenen is, is hij aan het animeren.

pijltje

SAM MAERSCHALCK

3D specialist

pijltje

Op vlak van motion design is Sam een echte geek. Hoe technischer, hoe beter. Speciale rigs en systemen bedenken is zijn guilty pleasure. Buiten het werk is het een heel andere Sam, eentje die geen ‘nee’ zegt tegen avondje uit.

MATTHIAS SCHOUTEDEN

3D specialist

pijltje

Matthias is een bodemloze put gevuld met weetjes. Hij is de voorzitter van onze quizploeg en één van onze 3D specialisten. Moest hij dit tekstje zelf geschreven hebben, had hij er vast één grote woordspeling van gemaakt.

pijltje

STEPHANIE ENGELEN

Promoqueen

pijltje

Stephanie en DPG zijn een goede match. Ze is onmisbaar als hun ‘On-air-communicatiequeen’ en laat geen enkel personeelsfeest passeren zonder aanwezig te zijn.

pijltje

BJORN D’HULST

Head Of Studio: DPG

pijltje

Het hele jaar kijkt Bjorn uit naar het Eurosong Festival. De overige 364 dagen werkt hij zo hard als hij kan op DPG media. Als Head Of Studio van de grafiek houdt hij alles nauwlettend in de gaten.

pijltje

FREDERIK VAN CAMPENHOUT

Motion designer

pijltje

Frederik heeft al veel namen gekregen bij Sabouge. ‘Krikke’ is er eentje die blijft hangen. Naast veel namen heeft hij ook veel interesses en skills. Met een croque monsieur in de ene hand en zijn Cornet in de andere, werkt deze allrounder zijn projecten foutloos af!

FRE AEYELS

Motion Designer

pijltje

Net zoals op het werk is Fre ook thuis een allrounder. Met 100’en hobby’s en verschillende huisdieren heeft hij altijd zijn handen vol.

pijltje

YANNIS VAN DER MEULEN

Motion Designer

pijltje

Yannis zijn motivatie is onvermoeibaar. Met een Titan Run achter de kiezen, brengt hij zelfs de collega’s van achter hun bureau in beweging.

pijltje

JEROEN HIEL

Motion Designer

pijltje

Dour-euh met zijn ukulele op de camping of met een comicbook in zijn bed.
In onze quizploeg neemt hij de sci-fi en fantasy-rondes voor zijn rekening en op het werk is 3D zijn dada! Jeroen is als een dobbelsteen maar dan met meer dan 6 vlakken!

pijltje

NIKOLAI VERSTRAETEN

Motion Designer

pijltje

Wanneer hij niet battelt met monsters, of anime-reeksen bingewatcht, is hij wel aan het dromen over de volgende tattoo die hij gaat laten zetten.
Gelukkig kan hij niet al de graphics die hij maakt in 3D printen, anders stond het DPG Media-gebouw vol.

pijltje

OUREN WYGAERDEN

Motion Designer

pijltje

Moesten er stopcontacten aanwezig zijn in de Himalaya of wifi bij de Noorse Fjorden dan maakte Ouren van thuiswerken, reiswerken en konden we in de videocalls ongetwijfeld meegenieten van de mooie uitzichten. Met een rugzak vol motivatie is Ouren een grote meerwaarde binnen ons team.

pijltje

RAF RYCKEBUSCH

Motion Designer

pijltje

Begonnen als stagiair en ondertussen onmisbaar in ons team.
Met Britney in zijn koptelefoon walst hij door de projecten en met een goed oog voor detail wordt alles tot in de puntjes verzorgd.

pijltje

BRIEK DOCKERS

Motion Designer

pijltje

Een trotse Aalstenaar in een Antwerps bedrijf, dat zorgt voor extra ambiance. Boordevol enthousiasme springt Briek over de werkvloer alsof het één grote filmset is.

DENNIS GOUDKET

Motion Designer

pijltje

Hij heeft ‘never a bad hair day’ en zit nooit met zijn handen in zijn haar. De kale-hoofdmopjes zijn hier weer rijkelijk gepasseerd sinds Dennis in ons team zit. Goedgemutst volgt deze Antwerpse systemoptimizer zijn leuze: from stills to thrills. Het leven wordt snel saai als alles blijft stil staan.

vtm nieuws

Wist je dat Sabouge al sinds de opstart van VTM verantwoordelijk is voor de grafiek van het vtmnieuws?
Door de jaren heen zijn we ook verzeild geraakt in de productie van trailers.
Ondertussen hebben we een heel team dat zich elke dag inzet om animaties te voorzien voor verschillende merken binnen DPG Media.

Workflow

Elk project is uniek, maar toch is er een algemene workflow die de meeste projecten doorlopen.
Met deze zeven stappen werken we elk project uit tot een eindresultaat dat voldoet aan al de wensen van onze klanten.

STAP 1
Briefing

Om te beginnen zoeken we al de ingrediënten bij elkaar die we nodig hebben om een smaakvolle animatie in elkaar te steken. We peuteren in jullie hoofd om zo jullie verhaal te begrijpen, de doelgroep te weten te komen en een deadline vast te leggen.

STAP 2
Concept

Daarna zetten wij onze hersenen aan het werk. We zoeken naar een manier om je verhaal om te zetten naar een toffe video. Aan de hand van een moodboard, referenties en vele voorbeelden laten we jullie zien hoe we jullie project gaan aanpakken.

STAP 3
Scenario

Aan de hand van de verzamelde ingrediënten, schrijven we het recept voor jullie video. In de meeste gevallen tekenen we dat recept nog uit in een storyboard.

STAP 4
Voice-over

Met een grote database aan stemacteurs helpen we jullie aan de perfecte stem om jullie brand te vertegenwoordigen.

STAP 5
Design

Daarna ontwerpen we eerst één of meerdere styleframes. Zo geven we jullie een voorproefje van hoe jullie video eruit kan zien. Valt dat in de smaak? Dan werken we de rest van de designs uit.

STAP 6
Animatie

Zijn de vorige stappen goedgekeurd en afklopt? Dan is het tijd om te animeren. De designs worden tot leven gebracht door onze animatoren.

STAP 7
Audiomix

Een muziekje en bijpassende geluidseffecten maken de video compleet.

STAP 8
Aanleveren

Om dan terecht te komen bij stap acht, we renderen de video. Sturen jullie de gevraagde formaten door en gaan verder naar het volgende project.