fbpx

Wij zijn Sabouge en maken al 30 jaar het betere designwerk in 2D-, stopmotion- en 3D-animaties.
Wij leven letterlijk voor en van creativiteit.
We hebben alles in de vingers: van reclamespot tot tv- en filmgeneriek,
van billboard tot explainer én doen dat allemaal met evenveel – pardon my french – goesting.
Wij zijn kunstzinnig als het kan, functioneel als het moet. Zonder onderscheid.

Skills

Concepting thumb  CONCEPTING
Concepting thumb  STORYBOARDING
Concepting thumb  CHARACTER DESIGN
Concepting thumb  Branding
Concepting thumb  2D animatie
Concepting thumb  3D animatie
Concepting thumb  stop motion
Concepting thumb  live action shoot

Ontmoet het team

KOEDOE

Office manager

pijltje

De Koedoe is een bijzonder vlugge, behendige en verstandige antilope. En over het algemeen vredelievend. Net daarom omarmen wij deze statige draaihoorn.

PETER HENSSEN

CEO

pijltje

CEO, grote baas, de chef. Vele benamingen voor iemand als Peter. Al meer dan 30 jaar is hij de drijvende kracht achter Sabouge.

pijltje pijltje

JOLIEN ARITS

Head of studio

pijltje

Hoewel ze nog steeds bij één van de jongste hoort, is Jolien toch Head Of Studio. Allergisch aan chaos probeert ze alles in goede banen te leiden.

pijltje pijltje

BAVO CROES

2D Animator

pijltje

Bavo aka The Machine is ongetwijfeld onze snelste werkkracht. Hij is al klaar met renderen nog voor hij op de knop heeft geduwd. Met een banaan per dag blijft the Machine op volle toeren draaien.

pijltje

KAMIEL BRAL

2D Animator

pijltje

Kamiel is niet alleen een veelzijdige animator maar ook een grote party animal. Met een passie voor 2D animatie warmt hij tijdens de kantooruren zijn dansbenen op om daarna al zijn energie weg te dansen.

pijltje

CHARLOTTE DUA

Motion designer

pijltje

Charlotte is niet vies van haar handen uit de mouwen te steken. Haar FOMO is groot. Daarom doet ze onlinecursus na cursus om mee te blijven met de nieuwste technieken.

pijltje

SAM MAERSCHALCK

3D specialist

pijltje

Op vlak van motion design is Sam een echte geek. Hoe technischer, hoe beter. Speciale rigs en systemen bedenken is zijn guilty pleasure. Buiten het werk is het een heel andere Sam, eentje die geen ‘nee’ zegt tegen avondje uit.

MATTHIAS SCHOUTEDEN

3D specialist

pijltje

Matthias is een bodemloze put gevuld met weetjes. Hij is de voorzitter van onze quizploeg en één van onze 3D specialisten. Moest hij dit tekstje zelf geschreven hebben, had hij er vast één grote woordspeling van gemaakt.

pijltje

STEPHANIE ENGELEN

Promoqueen

pijltje

Stephanie en DPG zijn een goede match. Ze is onmisbaar als hun ‘On-air-communicatiequeen’ en laat geen enkel personeelsfeest passeren zonder aanwezig te zijn.

pijltje

BJORN D’HULST

Head Of Studio: DPG

pijltje

Het hele jaar kijkt Bjorn uit naar het Eurosong Festival. De overige 364 dagen werkt hij zo hard als hij kan op DPG media. Als Head Of Studio van de grafiek houdt hij alles nauwlettend in de gaten.

pijltje

FREDERIK VAN CAMPENHOUT

Motion designer

pijltje

Frederik heeft al veel namen gekregen bij Sabouge. ‘Krikke’ is er eentje die blijft hangen. Naast veel namen heeft hij ook veel interesses en skills. Met een croque monsieur in de ene hand en zijn Cornet in de andere, werkt deze allrounder zijn projecten foutloos af!

ANDRIES COURTEAUX

Motion Designer

pijltje

Andries is de jongste van de groep. Met zijn Harry Potter-looks en eindeloze enthousiasme vliegt hij elke dag naar het DPG-gebouw in Antwerpen.

pijltje

vtm nieuws

Wist je dat Sabouge al sinds de opstart van VTM verantwoordelijk is voor de grafiek van het vtmnieuws?
Door de jaren heen zijn we ook verzeild geraakt in de productie van trailers.
Ondertussen hebben we een heel team dat zich elke dag inzet om animaties te voorzien voor verschillende merken binnen DPG Media.

Workflow

Elk project is uniek, maar toch is er een algemene workflow die de meeste projecten doorlopen.
Met deze zeven stappen werken we elk project uit tot een eindresultaat dat voldoet aan al de wensen van onze klanten.

STAP 1
Briefing

Om te beginnen zoeken we al de ingrediënten bij elkaar die we nodig hebben om een smaakvolle animatie in elkaar te steken. We peuteren in jullie hoofd om zo jullie verhaal te begrijpen, de doelgroep te weten te komen en een deadline vast te leggen.

STAP 2
Concept

Daarna zetten wij onze hersenen aan het werk. We zoeken naar een manier om je verhaal om te zetten naar een toffe video. Aan de hand van een moodboard, referenties en vele voorbeelden laten we jullie zien hoe we jullie project gaan aanpakken.

STAP 3
Scenario

Aan de hand van de verzamelde ingrediënten, schrijven we het recept voor jullie video. In de meeste gevallen tekenen we dat recept nog uit in een storyboard.

STAP 4
Voice-over

Met een grote database aan stemacteurs helpen we jullie aan de perfecte stem om jullie brand te vertegenwoordigen.

STAP 5
Design

Daarna ontwerpen we eerst één of meerdere styleframes. Zo geven we jullie een voorproefje van hoe jullie video eruit kan zien. Valt dat in de smaak? Dan werken we de rest van de designs uit.

STAP 6
Animatie

Zijn de vorige stappen goedgekeurd en afklopt? Dan is het tijd om te animeren. De designs worden tot leven gebracht door onze animatoren.

STAP 7
Audiomix

Een muziekje en bijpassende geluidseffecten maken de video compleet.

STAP 8
Aanleveren

Om dan terecht te komen bij stap acht, we renderen de video. Sturen jullie de gevraagde formaten door en gaan verder naar het volgende project.