WORKFLOW • Sabouge

WORK
FLOW

Hoewel we elke keer het (geanimeerde) wiel opnieuw willen uitvinden, zijn er duidelijke stappen die jouw vraag doen evolueren tot een flitsende animatie. Of het nu een explainer is van 2 minuten of een reclamespot van 15 seconden met deze stappen wordt ook jouw project vlot afgewerkt.

Briefing

1_BRIEFING

Gefeliciteerd, jouw verhaal heeft onze animatie-hoofdkwartieren bereikt! Het is tijd om jouw grijze massa te masseren, onze creatieve krachten te bundelen en zo goed mogelijk de briefing af te bakenen. We willen jouw vraag begrijpen, de doelgroep vastleggen en de deadline alvast op onze kalender aanduiden. Een vinkje, een hartje, en we zijn er klaar voor om aan de slag te gaan! 

2_CONCEPT

Nu is onze grijze massa aan de beurt… Wij zijn klaar om jouw verhaal te transformeren tot een flitsende animatie. Aan de hand van een visueel concept nemen we je mee in onze creatieve wereld. Samen zullen we een stijl ontdekken die perfect past bij de kern van jouw boodschap. Het moodboard staat klaar, vol met inspiratie, referenties en voorbeelden. 

Briefing

Briefing

3_SCRIPT + STORYBOARD

Onze potloden zijn geslepen en de digitale inkt stroomt vrij, want jouw script is “in the making”! … We zijn druk bezig om jouw verhaal te gieten in een meeslepend script dat de basis zal vormen van onze betoverende animatie. Maar wacht, er is meer! We hebben ook een storyboard klaarliggen. Hier komt de echte fun – we vertellen het verhaal niet alleen met woorden, maar ook met beelden! 

4_DESIGN

We serveren je een heerlijk visueel proevertje van onze animatie in de vorm van één of meerdere styleframes. Als je het lekker vindt, dan staat er nog veel meer op het menu! We bereiden met liefde en zorg de resterende frames voor, zodat elke scène een visuele lekkernij wordt.

Briefing

Briefing

5_VOICE-OVER

Heeft jouw verhaal behoefte aan een begeleidende voice-over? Dan duiken we samen in onze stemmen-bank om de perfecte vocale golven te vinden die jouw animatie naar een hoger niveau tillen. Geen behoefte aan een voice-over? Geen probleem! In dat geval zien we je graag terug bij de volgende stap van onze animatie.

6_ANIMATIE

Welkom bij onze favoriete stap: dé animatie. Characters? Oh, die komen tot leven! Ze krijgen hun eigen persoonlijkheid en expressies, en we zorgen ervoor dat ze de harten van het publiek veroveren. Typography? We laten de tekst dansen, springen en spreken met een eigen motion-taal. Mixed media? Daar draaien we onze hand niet voor om! Kortom, dit wordt een magische reis waarin jouw verhaal tot leven komt in beweging en kleur.

Briefing

Briefing

7_AUDIOMIX

Net zoals geuren een onmisbaar onderdeel zijn bij het proeven van eten, is een audiomix van cruciaal belang bij het vertellen van een verhaal. Het voegt een extra dimensie toe die het emotionele impact en de betrokkenheid van het publiek vergroot. We zullen jouw verhaal extra in de verf zetten met meeslepende muziek die perfect past bij de sfeer en emotie van de animatie. Of het nu een opzwepende beat is die het hart sneller doet kloppen, of een rustige flow die de kijkers in een betoverende trance brengt, we zorgen ervoor dat de muziek naadloos aansluit bij jouw verhaal.

8_AFWERKING

We polijsten de geanimeerde beelden en zetten ze om naar de gevraagde formaten. Heb je ondertitels nodig? Geen probleem, we voegen ze met liefde toe, zodat jouw boodschap grenzeloos begrepen kan worden. Dan komt het magische moment van renderen waarop alle elementen samenkomen en het geheel tot leven komt. En nu, pinkt traantje weg, sturen we jouw animatie de wijde wereld in!

Briefing

WHAT THE
FAQ?!

Ja, zodra de animaties, illustraties en video’s zijn aangeleverd, verleent Sabouge de volledige gebruiksrechten. Dit betekent dat je ze vrij kunt gebruiken en verspreiden zonder verdere restricties.

Belangrijk: Het is echter essentieel om te vermelden dat we de bronbestanden niet vrijgeven, tenzij anders overeengekomen in de offerte.

Bij Sabouge werken we bewust niet met een vast aantal feedbackrondes. In plaats daarvan streven we naar een flexibele aanpak die aansluit op de behoeften van elk specifiek project. Na elke stap in onze workflow ontvang je een preview van het werk, en hierbij bieden we ruimte voor feedback van jou als klant.

Ons doel is om open communicatie te bevorderen en ervoor te zorgen dat het project soepel verloopt. Mocht het echter voorkomen dat het projectbudget in gevaar komt of als we merken dat we te lang vastzitten in een bepaalde fase, zullen we tijdig contact met je opnemen om je hiervan op de hoogte te stellen. Op deze manier willen we voorkomen dat je voor onaangename verrassingen komt te staan.

Bij Sabouge geloven we dat goede communicatie de sleutel is tot een succesvol project, en we streven ernaar om samen met jou een bevredigend eindresultaat te bereiken.

Bij Sabouge adviseren we sterk om animaties zo kort mogelijk te houden. In deze digitale tijden is de aandachtsspanne van mensen beperkt, vergelijkbaar met die van een goudvis. We begrijpen dat je wellicht veel te vertellen hebt, maar het is essentieel om je publiek geboeid te houden, omdat dit het ultieme doel is. Anders loop je het risico dat je boodschap aan kracht verliest en het gewenste effect mist.

Als je echter meer inhoud hebt die je wilt delen, raden we aan om jouw verhaal op te splitsen over meerdere animaties. Op die manier behoud je de korte en krachtige aard van de explainer, terwijl je toch alle belangrijke informatie overbrengt. Het gebruik van meerdere animaties kan ook helpen om de focus op specifieke onderwerpen te behouden en de betrokkenheid van het publiek te vergroten.

Om een goede en concrete offerte te kunnen opstellen,
is het belangrijk dat je de volgende vragen alvast voor jezelf beantwoordt:

  • Wie is de doelgroep van je animatie?
  • Hoelang mag de animatie duren?
  • Via welke kanalen zal je jouw animatie verspreiden?
  • Krijgen wij de vrijheid om het project van A tot Z onder handen te nemen?
  • Heb je al een al een stijl/techniek in gedachten voor de animatie?
  • Is er een huisstijl waar we rekening mee moeten houden?
  • Heb je meer resoluties nodig dan het standaard 16:9 formaat?
  • Zijn er andere talen nodig?

Als je moeite hebt met het beantwoorden van deze vragen, geen zorgen! We staan klaar om je te helpen. Als je een meeting wilt plannen om de briefing te concretiseren, neem dan gerust contact met ons op

Mail ons!

Leuvenstraat 7 1.3
2000 Antwerpen
+32 3 260 72 31
koedoe@sabouge.be

Facebook Instagram LinkedIn Vimeo
Scroll to Top